Странице

понедељак, 14. фебруар 2011.

Isijavajte kao Plava!

''Svetlost, dubina i samouništenje''

''Nešto novo, nešto staro, nešto pozajmljeno i nešto plavo.''

...a zašto plavo? Zašto plava boja dobija tako uvaženu ulogu u crno belom ritualu venčanja?

Plava je dvojaka boja - ona koja u svojoj promeni može biti prihvaćena i kao boja nevinosti, čestitosti, raja i same istine, a opet ona druga, tamnija strana plave simbolizuje dubinu, ozbiljnost i pre svega moć.

U svojoj svetlosti i blagoj prozračnosti svetlo plava će u vama simbolizovati istinu i zaceljene duše, ona će vas prikazati kao iscelitelja koji svojom svetlošću i naklonošću je spreman da prihvati vaše i svoje breme bez pitanja i poruge. Kroz svetlo plavu vi ste voda i vazduh, najlakši i najopasniji elementi. Vi ste ono što čini naš svet i održava nas u životu, ali ste takođe sila koja nas može i uništit.

Nositi tamno plavu je kao nositi breme i snagu našeg sveta. Kroz nju vi stojite kao nemi stud svemu što na našem svetu, u našim dušama i prirodi ima dubinu, skrivenu snagu i skoro nevidljivo razumevanje. Kroz takvu plavu vi zadobijate poverenje, vi pokazujete odlučnost i humanost, ali nijednog trenutka ne lažete u prikazivanju samog sebe – čak i u vama postoji ona tamna i izjadajuća dubina koju ne može svako da pojmi.

Nosite plavu kada želite da u drugima probudite optimizam, kada želite da zacelite nečiju dušu svojom empatijom i kada drugi u vama treba da vide tu strašnu dubinu plavom ambisa koji sve guta. Nemojte nikada preterivati, gušiti sebe i celo svoje telo u plavoj boji jer će vaša odeća onda biti poput vode – imajte mere ili će vas ubiti i uništiti vašu energiju. Plava je boja koja crpi iz onog koji je nosi, ona je boja koja se lako može okrenuti protiv vas i ubiti pozitivnu emociju kojuželite da podelite, a zatim je lako preokrenuti ka pesimizmu i depresiji koja će rasti u vama samima. Na kraju svega plava nije boja koja želi da uništi druge, već samo one koji se drznu da je koriste:

''Blue eyes say – love me or I die!''

Нема коментара:

Постави коментар