Странице

понедељак, 08. новембар 2010.

ÜBER LIFE

Režija: Lazar Bodroža
Scenario: Tamara Bijelić, Lazar Bodroža, Ivan Gucunski
Producent: Dragana Jovanović
Uloge: Milutin Milošević, Jelena Ružić, Radoman Durković, Dušan Janković, Vladimir Bjeličić, Jovana Lađevac, Jelena Durković, Nemanja Rašović...

Retki su oni koji znaju za Stiva Džeksona. Možda ste čuli za Sorcery! knjige, ali nemojte se brinuti ako ipak niste, jer su to naslovi koji pripadaju jednom drugom vremenu. Ipak, ne mogu a da ne pomislim da su te četiri knjige možda bile inspiracija Lazaru Bodroži kada je režirao film ÜBER LIFE. Ovo ostvarenje je jedan od prvih interakivnih filmova u svetu. U svakom slučaju, sa sigurnošću možemo reći da je prvo domaće ostvarenje ovog žanra.
Zašto me je podsetilo na knjigu Sorcery? Pa, zato što je koncept isti, ali umesto da listam strane kako bih pronašla svoj nastavak priče, to ovde za mene radi mašina.
ÜBER LIFE je univerzalna i arhetipska priča o borbi dobra i zla, o ljubavi i hrabrosti, o junaku koji se suprotstavlja mračnim silama i neočekivano otkriva ljubav - istinski motiv za borbu i život. U želji da spasi svoju dragu i sopstvenu glavu, on dospeva u najrazličitije avanture gde se san i java stalno prepliću... Film obiluje fantastikom, specijalnim efektima, akcionim i velikim brojem nadrealnih scena.
U osnovi ovo je igra kojom upravljate do određene granice. Da, u tih 5 do 20 minuta vi ste gospodar akcija heroja koji je pred vama i od vas zavisi da li ćete doneti prave odluke kako bi on preživeo. Ipak, ne možete a da se ne zapitate šta ustvari čini ovaj film išta drugačijim od obične komjuterske igrice? I ne biste bili daleko od istine kada bi vaš zaključak bio – skoro ništa. Naime, ovaj film je splet profesionalno urađenih filmskih scena sa fantazisjkom tematikom, ali i pored toga što vam daje iluzorni osećaj kontrole, na kraju možete uspeti da napravite pravu kombinaciju odluka i sprovedete svog junaka do cilja. Ko voli srećan kraj, po svaku cenu, sigurno će se i više nego potruditi da vidi naše antagoniste u zagrljaju na kraju filma.
Ako ste ljubitelj specijalnih efekata i nadrealnih scena ovo je film koji ćete rado pogledati/odigrati. Ako ste pak od onih koji vole malo dubine, prave glume i dobre akcione scene... Nećete biti oduševljeni, ali će vas sam koncpet i način upravljanja filmom zadovoljiti i odšetaćete iz Ušća sa jednim novim iskustvom u svom životu. Ako ne, ja sam se slikala saStormtrooper-om baš zahvaljujući ovoj prezentaciji... Vas možda dočeka Darth Vader?!


Originalna adresa 
http://fkm-kpf.blogspot.com/

Нема коментара:

Постави коментар