Странице

уторак, 23. новембар 2010.

Moj prvi intervju

Beogradska muzička scena se, neutreniranom uhu može činiti mirnom i tihom, skoro nepomičnom. Većina će vam reći da postoji malo onih koji se zanimaju za alternativne pravce muzike u našem gradu, jer je previše teško naći odgovarajuću publiku. Ipak, postoji nekolicina onih koji, ne samo što se bave alternativnim muzičkim pravcima, već veoma uspešno pronalaze i redovne slušaoce svog zvuka. Jedna od tih retkih individua je i Marko Miranović, urednik magazina Metal Sound i organizator istoimene serije koncerata. U ovom intervjuu, Marko nam je ispričao kako se razvijao serijal i najavio svirke 21. novembra i 12. decembra u klubu Danguba.


Metal Sound je, pre svega, magazin čiji si ti glavni urednik?
Tako je, Metal Sound sam osnovao krajem 2005. godine, ali mi to nije bio prvi takav projekat. Pre toga sam imao mali fanzin 'Hornburg' stvoren davne 2002. godine. Na samom početku, sam sam radio na magazinu, jer nije bilo lako naći prave saradnike. Danas je to, pre svega, internet publikacija na engleskom jeziku koja je poznata internacionalno, a i deo smo velike promocije.

Ko su članovi tima Metal Sounda?
Dva najbitnija člana su Slobodan 'Grave' Trfunović i Vladimir Petković, koji su moji saradnici od samog početka i ljudi su na koje se najrađe oslanjam. Žarko Bovan zadužen je za organizaciju samih koncerata. A tu su takođe i Vladimir Gojković i Ivan Marković koji pišu intervjue i recenzije.Kako je nastao sam Metal Sound kao promotivni koncert?
Tokom 2006. godine želeli smo da nađemo dobar način promovisanja samog magazina i njegovih novih brojeva. Međutim, dok se ideja kristalizovala, menjala se i svrha samih koncerata. Tako se desilo da su koncerti, umesto jednom mesečno, počeli da se organizuju do dva ili tri puta. Sada je to svojevrsna promocija mladih bendova iz cele Srbije.

Koliko je bendova prošlo kroz Metal Sound?
Priličan broj. Bilo ih je sigurno preko sedamdeset, ali mnogi su svirali više nego jednom. To je, naravno, pre svega zavisilo od njihove aktivnosti i zainteresovanosti da ponovo budu deo naših koncerata. Nažalost, mnogi of tih bendova više ne postoje, a danas na koncertima svira kompletno druga postava u odnosu na prethodne godine.

Gde su se ranije održavali koncerti?
Pa na samom početku to je bio Dom Omladine, kao savršeno mesto za tu vrstu žurke. Zatim je počelo renoviranje samog tog prostora pa smo zbog toga godinu dana bili u SKC-u. A Danguba je počela da nas ugošćuje tek pre dve godine.

A kakva je budućnost ovih promocija?
Meni je želja da Metal Sound jednog dana postane veliki festival. Ideja je da ne pozivamo samo bendove iz Srbije, već i iz okolnih zemalja. Naravno, za to treba vremena i rada na ostvarivanju kontakta sa njima. U ovom trenutku organizujemo takmičenje pod nazivom 'Metal Music Cup' za koje mislim da će trajati sledećih pola godine. Prijavljivanje je tek počelo, a samo takmičenje imaće svoj start u decembru.

I za kraj, kada je sledeći Metal Sound? Koga ćemo moći da čujemo tada?
Sledeća dva Metal Sounda su 21. novembra i 12.decembra u klubu Danguba, kao i uvek. Na njima će publika moći da se upozna sa bendovima kao što su: Forlorn Wisp, Salvation Zero, Izuzetan Put...

Нема коментара:

Постави коментар