Странице

недеља, 17. октобар 2010.

Pismo naseg grada


Želim da se zahvalim svim glumcima koji su 10. oktobra izašli na binu i stavili svoje maske tragedije i komedije. To je bila perfektna izvedba perverzije same pravde koju ste tako ponosno predstavili svojim maršom kroz moje ulice. Vaši pokreti, vaše savršeno odigrane koreografije učinile su da zanemimo na nekoliko trenutaka i ostavile nas bez daha. Osećali smo se nemoćno posmatrajući vas i skrhano znajući da nikada u našoj moći neće biti da vas zaustavimo i promenimo. U čistoj destrukciji kojom ste nas omeli, prožeti sopstevnim egocentrizmom i ograničenošću, povređivali ste i uništavali.A zbog čega?
Jer su se različiti drznuli da se pokažu?
Jer vam je samo trebao razlog da se ponovo pokažete?
Jer u vašim životima ne postoji drugi način da potvrdite sopstvenu egzistenciju?

Hvala Vam!
Hvala Vam za razbijene izloge! Hvala Vam za uništene autobuse! Hvala Vam za spaljene automobile. Hvala Vam za povređene građane! Hvala Vam jer ste ostavili još jedan pečat na mojim zidinama. Još jedno slovo srama ispisano je, još jedno u nizu koje se neće uskoro obrisati.
A sada kada ste sišli sa pozornice i kada ponovo postajete samo dim i ogledala, molim vas nestanite. Jer ako je svrha vaša da samo budete iluzija života i lice uništenja - ne želim vas!
Molim Vas budite zaboravljeni, obrisani i zauvek ignorisani.

Vaš Grad Beograd

Нема коментара:

Постави коментар